Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a Böcsek Köve

2012.10.14

Harry Potter és a bölcsek köve játék kritika

 

A nagy sikerű best saller a Harry Potter sorozat amit  J.K. Rowling írónő adót ki kezei közül. A nagy sikerű könyvből aminek már mind a hét részét meg filmesi tették. A játékot az EA games stúdió készítette és ki is adták 2001-ben ezt a TPS játékot.

 

Történet:

A történet a könyvön és a filmen alapszik. Harry  egy árva gyerek akit a nagy bácsija és nagy nénje nevelnek. Harrynek szörnyű 11 évet kellett leélnie nevelő szüleinél amikor levelet kap a Roxford varázsló iskolától és ezzel el is kezdődik a játék. A játék elején máris beszélünk  az igazgatóval és utána a Wealey ikrek segítenek át minket a Tutorial-on hamarosan elkezdődik a tanítás és a repülés óra amikor meg tanuljuk használni a seprűt hamarosan Drakoval kerülünk újabb össze tűzésbe ahol is  versenyeznikell vele később majd eljön a quidics  meccs ideje és még ezeken kívül sok kalandban  lesz részünk. A játék végén meg küzdünk ellenségünkkel és le is győzzük ha ügyesek vagyunk.

 

Játékmenet:

A játék egy TPS játék . Főleg ugrálni kell  benne és  majd néha varázsolni egykét dolgot lebegésre vagy egyéb más dologra késztetni pálcánkkal. A varázslás maga nagyon egyszerű. Csak annyi a dolgunk    karakterünkkel rá nézünk az objektumra amin egy forma jelenik meg, ami egy varázslatot jelent ezek után bal katt. A quidics mérkőzéseken már kicsit nehezebb lesz a dolgunk ugye itt a feladat az hogy elkapjuk a cikeszt ami nem egyszerű mutatvány seprűnket ugyanis mi irányítjuk a teljes pálya területén. Az órákra nem kell pont csengetéskor megjeleni szabadon kóborolhatunk az iskolánkban. Találkozhatunk szellemekkel is. Első óránk mogus professzorral lesz és meg tanuljuk egyik leghasznosabb varázsigénket a ritusembrát aminek a jele a csiga. Mogus után megyünk Flikwick professzorhoza vingárdiumleviosza varázsigét tanuljuk, meg amit a játék folyamán még rengetegszer kell használnunk a játékban továbbá harcolnunk kell a trollal is. A játékban rengeteg izgalom van és sokszor bosszant majd fel minket egy pálya ami nem megy de a játék menet maga jó vannak benne persze olyan részek amik bosszantanak. A történet irusztrálásával is vannak gondok ,de ez egy 2001-es játék szóval ne várjunk  tőle túlsokat hogy ha valaki mostanába szeretne  elkezdeni játszani a Harry Potter játék sorozattal.

Grafikája:

A grafikája jó nem lehet rá rossz szavam bár vannak benne idegesítő bugok néha de ezek nem rontanak a játék élményen

 

Szereplők:

Harry ő a fő hős.

Ron legjobb barátunk.

Hermione igazi okos tojás ő is a barátunk.

Malfoy utáljuk legelső ellenségünk az iskolába.

Mogus professzor tanít minket.

Flickwick professzor is tanít minket.

Frics az iskola gondnoka (egy pályán nagyon meg fog vele gyűlni a bajunk)

Hagrid az iskola vadőre.

 

By Twix